In onze praktijk zijn ook praktijkondersteuners werkzaam:
Grietje van der Gaast en Henny Kerkstra: praktijkverpleegkundigen Diabetes, Astma/COPD, CVRM en ouderenzorg In onze praktijk zijn twee praktijkverpleegkundigen werkzaam. Zij zijn opgeleid om mensen met een chronische ziekte zoals Diabetes Mellitus (suikerziekte) en Astma/COPD intensiever te begeleiden. Ook begeleiden zij patiënten met een hypertensie, verhoogd cholesterol en hart/vaatziekten. Zij doen de periodieke controles en geeft begeleiding en advies.
Joke Flikweert: praktijkverpleegkundige Diabetes, CVRM en ouderenzorg Zij begeleidt patiënten met Diabetes Mellitus, hypertensie, verhoogd cholesterol en hart/vaatziekten. Daarnaast zorgt zij voor de begeleiding van onze oudere patiënten binnen de praktijk.
Ellen van den Kroonenberg en Evelien Kater – Westeneng: praktijkondersteuners GGZ In onze praktijk zijn twee praktijkondersteuners Geestelijke Gezondheid werkzaam ( POH GGZ). Zij ondersteunen de huisarts bij de zorg voor patiënten met psychische, psycho- somatische en psychosociale klachten. Dat kunnen spanningen, stress, somberheid of angstklachten zijn maar ook problemen met opvoeding, relaties, werk of rouw.
De praktijkondersteuner GGZ kan u helpen uw probleem duidelijk te krijgen en u kunt bij haar terecht voor advies, ondersteuning of korte behandeling in de vorm van gesprekken. Als het nodig is kan de praktijkondersteuner u ook doorverwijzen naar een gespecialiseerde hulpverlener of instelling zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk, een GGZ instelling of een vervolggesprek bij uw huisarts .
De praktijkondersteuner GGZ kan ook overbruggingszorg verlenen als u op wacht op een passende GGZ behandeling of opname. Ook het verlenen van nazorg behoort tot de mogelijkheden als u bv. na een opname in een GGZ instelling weer thuis bent.
De afspraak komt altijd tot stand op advies van uw huisarts. U kunt ook zelf met uw huisarts bespreken of een gesprek met de POH GGZ voor u zinvol kan zijn. De praktijkondersteuner GGZ werkt nauw samen met de huisarts en wisselt altijd informatie uit over uw behandelingstraject. Uiteraard heeft de praktijkondersteuner GGZ geheimhoudingsplicht.
Een behandeling bij de POH GGZ valt onder de huisartsenzorg en wordt volledig vergoed door de basisverzekering. Het valt ook niet ten laste van uw eigen risico. De gesprekken vinden plaats in de huisartsenpraktijk.
Praktijkondersteuner Jeugd
Zij biedt kortdurende behandeling en begeleiding aan kinderen en jeugd. En helpt ouders met vragen over de opvoeding. Denk hierbij aan zorgen over ontwikkeling van een kind, angstige nerveuze gevoelens, zorgen over het gedrag (bijvoorbeeld heel druk of stil) of problemen bij moeilijke situaties (zoals scheiding of pesten). Indien er meer nodig is dan kortdurende begeleiding zoekt zij met u naar de juiste hulp. Mocht u een vraag hebben dan kunt u met de huisartsenpraktijk contact opnemen om een afspraak of kennismakingsgesprek in te plannen.